Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gegrilde zalmspiesjes met chili-limoenboter en tomaten quinoa salade

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuk(s) Rode tomaten
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 2 takje(s) Munt
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 400 g Zalmfilet
  • 2 takje(s) Koriander

In Huis

  • 250 g Quinoa
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 125 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Rasp de schil van de limoen en pers 2 eetlepels sap.
  3. 3. Snij de tomaten en paprika in kleine stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Hak de munt fijn.
  4. 4. Meng een dressing van de olijfolie, 2 eetlepels van het limoensap en de munt. Breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaten, paprika, lente-ui en de dressing door de quinoa. Zet koel weg.
  5. 5. Verhit een grillpan of de BBQ. Hak de groene peper zeer fijn. Kneus de zwarte peper. Meng de beide pepersoorten met de boter, de tomatenpuree, de limoenrasp en het limoensap.
  6. 6. Snij de zalmfilet in 4 lange repen. Rijg aan BBQ-pennen. Besmeer met flink wat van de kruidenboter en grill om en om 2-3 minuten aan iedere kant. Bestrijk tussendoor nog een keer met de kruidenboter. Bestrooi met wat korianderblad en serveer met de quinoasalade.