Skip to main content

Gehaktbal met gestoofde biet met paarse lente ui, peterselie en gebakken aardappels

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Bieten
  • 1 kilo Aardappelen
  • 2 sneetje(s) Brood
  • 400 g Gehakt
  • 2 stuk(s) Paarse lente-ui
  • 1 bosje(s) Peterselie

In Huis

  • klontje(s) Boter
  • Olie om te bakken
  • scheutje(s) Melk
  • scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de bietjes en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verhit een scheutje olie in een afdekbare pan en bak de blokjes even aan. Voeg ca. 100 ml water toe en laat gaar smoren in ca. 15-20 minuten. Roer af en toe.
  2. 2. Schil de aardappels en snij in blokjes. Verhit een klont boter met een scheutje olie in een afdekbare wok of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aardappels stevig aan. Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Roer af en toe om.
  3. 3. Snij het kontje en 2 plakken van het brood (verpak het brood weer goed tot gebruik bij het recept van de salade, dan ga je het ook afbakken). Haal het binnenste uit het brood en doe met een scheutje melk in een kommetje. Kneed het volgezogen brood door het (reeds gekruide) gehakt. Draai 1 grote of 2 kleine ballen per persoon. Bak de ballen rondom bruin en gaar in ca. 10-15 minuten.
  4. 4. Snij de lente ui in ringetjes. Hak de peterselie fijn. Check of de bieten beetgaar zijn. Voeg als ze beetgaar zijn de lente ui toe en bak even mee. Maak op smaak met een scheutje citroensap, peper, zout en de gehakte peterselie. Serveer met de gehaktballen, de gebakken aardappels en wat mayonaise.
  5. <br>Let op: je hebt 2 x bietjes en peterselie en 3x lente-ui nodig deze week.