Gehaktbal met mizuna-stampje en gegrilde balsamicocourgette

Rund

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 40 gegrilde courgette balsamico gehaktbal jan zomerpostelein bataat stampje

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappels
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 stuks courgette
  • 75 gram mizuna

In Huis

  • 1 stuks ei
  • 30 gram paneermeel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • olie om te grillen en bakken
  • 1 klont boter om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 1 scheut melk
  • 1 klont boter voor de puree
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet vast op in een pan water met zout. Kook gaar in 15-20 minuten.
  2. Kneed het gehakt met ei, paneermeel, nootmuskaat en genoeg zout en peper. Draai er 1 bal p.p. van.
  3. Bak de gehaktballen in wat olie of boter in een braadpan rondom bruin. Draai het vuur zacht en laat zachtjes gaar worden. Voeg op het laatst eventueel een beetje water toe om het aanbaksel los te koken en wat jus te krijgen.
  4. Snij intussen de courgette in dunne plakken. Smeer de plakken in met olie en grill in een goed verwarmde grillpan tot ze bruin en gaar zijn.
  5. Leg de gegrilde courgette op een schaaltje. Besprenkel met olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn, en bestrooi met peper en zout.
  6. Giet de aardappels af en stamp tot puree met een scheutje melk, boter, peper en zout naar smaak. Roer de mizuna er beetje bij beetje doorheen en warm zo nodig nog even door. Serveer met de gebraden gehaktballen en de balsamico courgette.