Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gehaktballetjes in tomatensaus met paksoistamppot

Rund

  • Totale tijd minuten
Wk 16 Baharat gehaktballetjes in tomatensaus met rucolastamppot

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels kruimig
  • 400 gram rundergehakt ragù gekruid
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks paprika
  • 2 stuks paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenstukjes
  • scheut melk
  • klont boter
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels. Snij in stukken van 2 à 3 cm. Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  2. Draai van het gehakt 3 balletjes per persoon. Bak de balletjes rondom aan in wat olie in een wok- of hapjespan. Snipper de ui. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en zet even weg. Fruit de ui zachtjes in het vet en knijp de knoflook erbij. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Voeg bij de ui en bak even mee.
  3. Snij de paksoi stengels in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paksoi in ca. 3 minuten beetgaar.
  4. Voeg de tomatenstukjes bij de paprika. Doe de balletjes weer terug. Dek af en laat 8-10 minuten pruttelen.
  5. Stamp de aardappels fijn met een flinke klont boter en melk en roer de paksoi erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout en citroensap. Serveer bij de paksoistamppot.
  7. Goed te weten: het gehakt is gekruid met korianderpoeder, komijnpoeder, venkelzaad, gedroogde tijm en rozemarijn. LET OP! Het is al gezouten.