Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gehaktballetjes in yoghurtsaus en zomerse tuinbonentabouleh

Rund

  • Totale tijd minuten
Viskoekjes met yacon-peensalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Rundergehakt
  • 2 takje(s) Munt
  • 1 takje(s) Koriander
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 250 ml Yoghurt
  • 1 kilo Tuinbonen
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 200 g Tomaten

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Zwarte peper
  • 1 tl Zout
  • 1 el Tahin
  • 1 stuk(s) Lente-ui
  • 3 el Citroensap
  • 20 g Pijnboompitten
  • 275 g Bulgur
  • 550 ml Kokend water
icon package

Recept stappen

  1. Maak het gehakt. Snipper de sjalotjes zeer fijn. Pers de knoflook. Hak de koriander fijn.
  2. Doe het gehakt met de koriander, de helft van de knoflook, 2/3 van de sjalot, piment, peper, zout in een schaal en meng goed met je handen of een vork. Maak er dan kleine gehaktballetjes van, ongeveer de grote van een golfbal. Zet 20 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
  3. Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min staan.
  4. Dop de tuinbonen en kook ze beetgaar in water met wat zout. Dubbeldop ze door ze uit de schilletjes te knijpen.
  5. Snij de courgette in de lengte in kwarten en dan in dunne plakjes.
  6. Roer de bulgur los met een vork. Meng de bonen en courgette door de bulgur. Hak de munt heel fijn en schep samen met de laatste 1/3 van de sjalot ook door de bulgur. Snij de tomaatjes in partjes en schep er ook door.Meng 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep door de bulgur.
  7. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om bruin en gaar in ca. 20 minuten.
  8. Maak in de tussentijd de yoghurt-tahinsaus. Meng de yoghurt met de andere helft van de geperste knoflook, de tahin, en het citroensap. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Bestrooi met wat van de lente ui. Zet koel weg tot gebruik.
  9. Schenk de yoghurtsaus over de gehaktballetjes en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer met de tabouleh.