Gehaktballetjes met aardappelpuree, regenboogwortel en prei
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen
- 1 stuks sjalot
- 200 gram wortel
- 2 stuks prei
- 480 gram rundergehakt
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 7.5 gram peterselie
- 7.5 gram dille
- 100 ml water
- 0.25 blokje (voor 500 ml) (runder)bouillon
- klontje boter
Recept stappen
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snij in vieren. Zet op in gezouten water en kook gaar in 25-30 minuten.
- Snij de prei en de wortel over de lengte in. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie en peper en zout. Zet voor 25 minuten in de oven.
- Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie en dille. Meng de sjalot, peterselie, dille en het gehakt samen. Draai hier kleine gehaktballetjes van. Verwarm boter in een koekenpan en bak de balletjes bruin. Haal de balletjes uit de pan en zet aan de kant.
- Voeg aan de pan het water en de crème fraîche toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer dit goed door. Kook de saus in de gewenste dikte en voeg de balletjes weer toe.
- Stamp de aardappelen en voeg een klontje boter toe. Serveer de aardappelpuree met de wortel en prei uit de oven en de gehaktballetjes met de saus. Strooi eventueel nog wat achtergehouden peterselie en dille eroverheen.