Gehaktballetjes met harissa, tomaten, quinoa en yoghurtdressing
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
![Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/stock-kooktafereel-voorbeeld-we-maken-er-zelf-een-met-krat-en-armen.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=ff82baab4e95379cdafdf30e92065529)
Ingrediënten
In de box
- 1 peen
- 400 gram gehakt
- 1 ei
- 200 ml yoghurt
- 4 tomaten
- om te bestrooien koriander
In Huis
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 100 gram broodkruim
- 2 el harissa
- 2 tl citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 60 ml balsamicostroop
- 100 gram quinoa
- 1 teen knoflook
Recept stappen
- Rasp de peen fijn. Meng het vlees met de peen, harissa, broodkruim en het ei.
- Breng goed op smaak met zout en een beetje peper. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
- Bereid in de tussentijd de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
- Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met een geperst teentje knoflook en het citroensap en -rasp. Verdun zo nodig met een klein beetje water tot een saus.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en hou warm. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
- Snij de tomaten in grote stukken. Doe de tomaten in de pan en schenk er de balsamicostroop over (verdund met water). Stoof zachtjes 6 minuten totdat het een beetje kleverig is. Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de quinoa over vier borden. Leg er de gehaktballetjes en tomaten op. Schep er wat van de yoghurtsaus over en bestrooi met korianderblad.