Skip to main content

Gehaktballetjes met harissa, tomaten, quinoa en yoghurtdressing

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • om te bestrooien Koriander
  • 500 g Tomaten
  • 400 g Gehakt

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 100 g Broodkruim
  • 2 el Harissa
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 2 tl Citroensap
  • 1 tl Citroenrasp
  • 60 ml Balsamicosiroop
  • 100 g Quinoa
  • 1 teentje(s) Knoflook
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rasp de wortel fijn. Meng het vlees met de wortel, harissa, broodkruim en het ei.
  2. 2. Breng goed op smaak met zout en een beetje peper. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  4. 4. Bereid in de tussentijd de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
  5. 5. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met een geperst teentje knoflook en het citroensap en -rasp. Verdun zo nodig met een klein beetje water tot een saus.
  6. 6. Haal de gehaktballetjes uit de pan en hou warm. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
  7. 7. Snij de tomaten in grote stukken. Doe de tomaten in de pan en schenk er de balsamicosiroop over (verdund met water). Stoof zachtjes 6 minuten totdat het een beetje kleverig is. Bestrooi met zout en peper.
  8. 8. Verdeel de quinoa over vier borden. Leg er de gehaktballetjes en tomaten op. Schep er wat van de yoghurtsaus over en bestrooi met korianderblad.