Skip to main content

Gehaktballetjes met harissa, tomaten, quinoa en yoghurtdressing

Rund, Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 peen
  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 200 ml yoghurt
  • 4 tomaten
  • om te bestrooien koriander

In Huis

  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 100 gram broodkruim
  • 2 el harissa
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 60 ml balsamicostroop
  • 100 gram quinoa
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de peen fijn. Meng het vlees met de peen, harissa, broodkruim en het ei.
  2. Breng goed op smaak met zout en een beetje peper. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  4. Bereid in de tussentijd de quinoa volgens gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met een geperst teentje knoflook en het citroensap en -rasp. Verdun zo nodig met een klein beetje water tot een saus.
  6. Haal de gehaktballetjes uit de pan en hou warm. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.
  7. Snij de tomaten in grote stukken. Doe de tomaten in de pan en schenk er de balsamicostroop over (verdund met water). Stoof zachtjes 6 minuten totdat het een beetje kleverig is. Bestrooi met zout en peper.
  8. Verdeel de quinoa over vier borden. Leg er de gehaktballetjes en tomaten op. Schep er wat van de yoghurtsaus over en bestrooi met korianderblad.