Skip to main content

Gehaktballetjes met kaneel, yoghurtsaus en flowersprouts

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Banaansjalot
  • 10 g Platte peterselie
  • 10 g Kervel
  • 500 g Gehakt
  • 250 g Flowersprouts

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 3 sneetje(s) Witbrood
  • 1 el Kaneelpoeder
  • 250 ml Yoghurt
  • om te bestrooien Bloem
  • om te bakken Plantaardige olie
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • 200 g Graan
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rasp de sjalotten, pers de knoflook, klop het ei los, hak de peterselie en de kervel.
  2. 2. Haal de korsten van het brood. Week het brood in een beetje water. Knijp goed uit en meng samen m.b.v. een vork met het gehakt, 2 teentjes van de knoflook, het ei, de peterselie, de kaneelpoeder, de sjalotten en het zout en peper tot een homogeen mengsel.
  3. 3. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  4. 4. Meng in de tussentijd de yoghurt met 1 teentje knoflook, de kervel en wat zout en peper. Zet koel weg.
  5. 5. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
  6. 6. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in circa 10 minuten per portie.
  7. 7. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan en roerbak de flowersprouts hierin enkele minuten totdat ze beetgaar zijn. Blus af met de balsamico-azijn.
  8. 8. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus, de flowersprouts en wat rijst, quinoa of een ander gekookt graan.