Skip to main content

Gehaktballetjes met palmkool, kaneel en yoghurtsaus

Rund

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode uien
  • 10 gram krulpeterselie
  • 500 gram kipgehakt
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 gram palmkool

In Huis

  • 3 knoflooktenen
  • 1 ei
  • 3 sneetjes witbrood
  • 1 el kaneel
  • bloem om te bestrooien
  • olie om te bakken
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 200 gram rijst/quinoa
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de ui, pers de knoflook, klop het ei los, hak de peterselie en de kervel.
  2. Haal de korsten van het brood. Week het brood in een beetje water. Knijp goed uit en meng samen m.b.v. een vork met het gehakt, 2 teentjes van de knoflook, het ei, de peterselie, de kaneelpoeder, de sjalotten en het zout en peper tot een homogeen mengsel.
  3. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  4. Meng in de tussentijd de yoghurt met 1 teentje knoflook en wat zout en peper. Zet koel weg.
  5. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
  6. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in circa 10 minuten per portie.
  7. Snij alleen het dikste deel van de nerf uit de palmkool en snij daarna in repen. Blancheer 3-4 minuten, giet en spoel af met koud water en maak aan met olie, citroensap, peper en zout.
  8. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus, de palmkool en wat rijst, quinoa of een ander gekookt graan.