Skip to main content

Kipgehaktballetjes met palmkool, kaneel en yoghurtsaus

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks uien
  • 1 stuks ei
  • 4 stuks kipsaucijsjes
  • 250 gram palmkool

In Huis

  • 3 tenen knoflook
  • 10 gram (krul)peterselie
  • 3 sneetjes (wit)brood
  • 1 el kaneelpoeder
  • 250 ml yoghurt (naturel)
  • bloem om te bestrooien
  • olijfolie om te bakken en extra vierge
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 200 gram rijst, quinoa of ander graan
icon package

Recept stappen

  1. Rasp de ui, pers de knoflook, klop het ei los en hak de peterselie fijn.
  2. Haal de korsten van het brood. Week het brood in een beetje water. Haal het kipgehakt uit het omhulsel van de saucijsjes. Knijp het brood goed uit en meng samen m.b.v. een vork met het gehakt, 2/3 van de knoflook, het ei, de peterselie, het kaneelpoeder, de ui en het zout en peper tot een homogeen mengsel.
  3. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  4. Meng in de tussentijd de yoghurt met de resterende knoflook en wat zout en peper. Zet koel weg.
  5. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een golfbal. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
  6. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in circa 10 minuten per portie.
  7. Snij alleen het dikste deel van de nerf uit de palmkool en snij daarna in repen. Blancheer 3-4 minuten, giet en spoel af met koud water en maak aan met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper en zout.
  8. Serveer de gehaktballetjes met de yoghurtsaus, palmkool en wat rijst, quinoa of een ander gekookt graan.