Skip to main content

Gehaktballetjes met sinaasappelgremolata en pappardelle

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Rundergehakt
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 500 g Pappardelle pasta

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Sinaasappelrasp
  • 3 el Olijfolie
  • 2 blikje(s) Gepelde tomaten
  • 1 tl Suiker
  • 3 tl Gedroogde oregano
  • 15 g Peterselie
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook, rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit, snipper de ui.
  2. Doe het gehakt, 2 theelepels oregano, zout, peper, ei, 1 theelepel sinaasappelrasp en de helft van de knoflook in een schaal. Kneed tot alles goed gemengd is. Rol kleine balletjes en laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de balletjes om en om bruin. Haal ze uit het vet met een schuimspaan en zet apart.
  4. Bak in het overgebleven vet de ui en de rest van de knoflook zachtjes aan.
  5. Voeg de gepelde tomaat en het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Maak de tomaten stuk met een houten lepel. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de oregano. Laat 10 minuten zachtjes koken en voeg dan de gehaktballetjes weer toe. Laat nog samen 10 minuten zachtjes koken.
  6. Maak de gremolata door alle ingrediënten te mengen.
  7. Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Meng met de saus en de balletjes en serveer de gremolata er apart bij.
  9. Voor de gremolata: rasp van ½ sinaasappel, 15 g peterselie, 1 teentje knoflook, 1 el extra vergine olijfolie