Skip to main content

Gehaktballetjes met zoete puree van bataat en dumpling met sperziebonen

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 500 g Gehakt
  • 400 g Bataat
  • 500 g Sweet dumpling pompoen
  • 500 g Sperziebonen
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 3 takje(s) Basilicum

In Huis

  • 75 g Broodkruim
  • 250 ml Melk
  • 1 stuk(s) Eieren
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 1 tl Pimentpoeder
  • 100 g Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 eetlepel van de boter in een koekenpan en bak de ui zachtjes aan.
  2. 2. Week het broodkruim in de melk. Knijp uit en meng met het gehakt, het ei, de ui, de mosterd en het pimentpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Maak gehaktballetjes ter grootte van een golfbal.
  3. 3. Verhit 75 g van de boter in een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin en gaar in ca. 20 minuten. Schud de pan in de tussentijd regelmatig zodat de balletjes aan alle kanten bruinen.
  4. 4. Schil de bataat en sweet dumpling en snij in blokjes. Kook in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
  5. 5. Haal de steeltjes van de bonen en kook gaar in ca. 15 minuten in water met wat zout. Giet af.
  6. 6. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Halveer de cherrytomaatjes en snij de knoflook in plakjes. Bak de knoflook 15 seconden aan en doe de tomaatjes en de basilicumblaadjes erbij. Laat zachtjes 10 minuten stoven. Meng met de sperzieboontjes. Bestrooi met de extra basilicumblaadjes.
  7. 7. Giet de bataat en sweet dumpling af en stamp samen met de melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de gehaktballetjes, de jus en de sperziebonen.