Geitenkaas tortilla-pizza met koolrabi soep en roodlof-komkommer salade

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten
Geitenkaas tortillapizza met koolrabisoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks puntpaprika
  • 1 stuks ui
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks komkommer
  • 100 gram overjarige geitenkaas
  • naar smaak rucola

In Huis

  • 1 blokje groentebouillon
  • 750 ml water (voor de bouillon)
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 stuks rode ui
  • boter om te bakken
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl honing
  • 1 el water
  • 1 stuks lente-ui
  • 4 stuks tortilla wraps
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
  2. Schil de koolrabi grondig, met name aan de onderkant, daar zit vrij taaie schil. Snij in blokjes. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  3. Verwarm wat olie voor in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de koolrabi, paprika en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en kook de koolrabi gaar in ca. 15 minuten.
  4. Snij intussen de rode ui in ringen. Verwarm de boter in een koekenpan en stoof de rode ui c.a. 20 min op zacht vuur.
  5. Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, honing en het water. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder het kontje van de roodlof, halveer in de lengte en snij in reepjes. Rasp lange slierten van de courgette, snij de komkommer in halve maantjes en de lente-ui in dunne halve ringetjes. Meng alles door de dressing.
  7. Beleg de tortilla wraps met de gestoofde rode ui. Rasp de geitenkaas er overheen en schuif de tortilla wraps voor c.a. 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  8. Beleg de wraps met plukjes rucola.
  9. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de tortilla-pizza en de roodlof-komkommer-salade.