Gekarameliseerde witlof met gruyere

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 4 struikje(s) Witlof
  • 200 g Hollandse Gruyere
  • 2 tl Tijmblaadjes

In Huis

  • 15 g Broodkruim
  • 20 g Boter
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de oven tot 190 graden. Zet een zware ondiepe pan op halfhoog vuur. Voeg de olie, de boter, de suiker en een snufje zout toe en laat dit heet worden. Leg de halve struikjes witlof op het snijvlak in de hete pan. Laat ze 3 tot 5 minuten met rust, tot ze aan de onderkant donkerbruin zijn. Neem ze van het vuur.
  2. 2. Leg de halve struikjes in een niet al te grote ovenschaal dicht tegen elkaar aan met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met de helft van de tijm. Leg de plakken kaas op de struikjes en strooi de overgebleven tijm erover. Zet de schaal 8-12 minuten in de oven tot de kaas gaat borrelen.
  3. 3. Haal de ovenschaal uit de oven. Bestrooi het gerecht met het broodkruim en een beetje zwarte peper. Schakel de oven naar 200 graden en bak het nog 5-7 minuten tot het broodkruim goudbruin is.
  4. 4. Dien het gerecht heet op.