Skip to main content

Gekaramelliseerde witlof met room en grie

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 struikje(s) Witlof
  • 1 pakje(s) Grie rozemarijn

In Huis

  • 40 g Boter
  • 4 tl Kristalsuiker
  • 50 g Broodkruim
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Tijmblaadjes
  • 125 ml Slagroom
  • naar smaak Peper en zout
  • besprenkelen Olijfolie
  • 2 el Fijngehakte bladpeterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven tot 200 graden.
  2. Karamelliseer de witlof eerst in een grote koekenpan. Verhit de boter in de pan op halfhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer door. Leg zodra de boter gaat borrelen de struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze in 2-3 minuten goudbruin, druk af en toe iets aan. Haal de struikjes uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en leg ze in een passende ovenschaal.
  3. Meng de broodkruim met de Parmezaanse kaas, tijm, room, wat zout en royaal peper. Verdeel dit mengsel over de struikjes witlof en verdeel er de grie in blokjes over. Bak ca. 15 minuten in de oven totdat het witlof gaar is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de gehakte peterselie.
  4. <br>Tip: lekker met aardappelpuree of brood met kruidenboter.