Skip to main content

Gekaramelliseerde witlof met room en hamblokjes

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 struikje(s) Witlof
  • 360 g Schouderham

In Huis

  • 40 g Boter
  • 4 tl Kristalsuiker
  • 50 g Broodkruim
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Tijmblaadjes
  • 125 ml Slagroom
  • naar smaak Peper en zout
  • besprenkelen Olijfolie
  • 2 el Fijngehakte bladpeterselie
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven tot 200 graden.
  2. Karamelliseer de witlof eerst in een grote koekenpan. Verhit de boter in de koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de suiker toe en roer door. Leg zodra de boter gaat borrelen de struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze in 2-3 minuten goudbruin, druk ze af en toe iets aan. Haal de struikjes uit de pan zodra ze mooi bruin zijn en leg ze in een passende ovenschaal.
  3. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas, tijm, room, wat zout en royaal peper. Verdeel dit mengsel over de struikjes witlof en verdeel er vervolgens de hamblokjes over. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven totdat het witlof gaar is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de gehakte peterselie.
  4. <br>Tip: Lekker met aardappelpuree of brood met kruidenboter.