Skip to main content

Gekonfijte eendenbout met berglinzen, palmkool en pastinaak (wk)

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) gekonfijte Veluwse eendenbout
  • 400 g pastinaak
  • 150 g gele peen
  • 300 g palmkool
  • 2 stuk(s) sjalot

In Huis

  • 200 g berglinzen
  • 1 blokje(s) kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 1 teentje(s) knoflook
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de linzen op in een pan met ½ liter water, ½ blokje kippenbouillon, 1 tl gedroogde tijm en een laurierblaadje. Breng aan de kook en laat dan 15 minuten koken. Giet af maar zorg dan je circa 200 ml van de bouillon bewaart!
  2. Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van een halve centimeter. Doe hetzelfde met de gele peen.
  3. Leg elk blad palmkool neer en snij langs beiden zijden naast de nerf zodat je het blad overhoudt. De nerf mag weg. Leg dan alle bladeren op een stapel en snijd in dunne reepjes.
  4. Snipper de sjalotten en snij de knoflook fijn.
  5. Zet een wok of hapjes pan (met deksel) op het vuur en braad de gekonfijte eendenbouten aan tot dat ze een mooi bruin velletje hebben. Haal ze uit de pan en houdt warm.
  6. Voeg nu de sjalot, knoflook en pastinaak toe aan het braadvet en fruit al roerend circa 3 minuten aan.
  7. Voeg dan de wortel toe en fruit die ook nog 1 minuut al roerend aan.
  8. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de palmkool toe. Roerbak een paar minuten. Voeg de linzen toe en ca. 100 ml van de bouillon (als niet smeuïg genoeg dan iets meer).
  9. Roer goed door en leg de eendenbouten er weer op. Dek af met een deksel en draai het vuur zacht.
  10. Laat het geheel nog even 5 minuten doorstoven.
  11. Tip: als de linzen te droog zijn, voeg dan nog een scheut bouillon toe.