Skip to main content

Gekonfijte kippenbout met puree en zuurkool

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 1 stuk(s) Ui
  • 250 stuk(s) Yaconwortel
  • 500 g Zuurkool
  • 500 g Knolselderij
  • 500 g Bataat
  • 250 g Wortelpeterselie

In Huis

  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 klont(en) Boter
  • 100 ml Melk
  • 1 el Mosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker knolselderij en wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Leg de bouten/dijen in de verpakking in een pan met warm water zodat het vet smelt. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. 2. Zet een pan op met gezouten water.
  4. 3. Snipper de ui. Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm.
  5. 4. Knip een hoekje van de vleesverpakkingen open en giet de bouillon met vet in een schaaltje. Het vet gaat boven drijven. Schep met een lepel wat vet in een soeppan en fruit daarin de ui aan. Giet de zuurkool af en voeg bij de ui. Giet de rest van bouillon en vet bij de zuurkool samen met de blokjes yacon. Voeg een laurierblad toe, dek af en laat zo lang stoven als je tijd hebt; hoe langer hoe lekkerder!
  6. 5. Schil de knolselderij, bataat en wortelpeterselie en snij in blokjes. Doe bij het kokende water en kook gaar in 15-20 minuten.
  7. 6. Leg de bouten in een ovenschaal en schuif gedurende 20 minuten in de oven.
  8. 7. Stamp de groenten als ze gaar zijn samen met de boter, melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  9. 8. Check of de bouten een lekker bruin korstje hebben (zet anders de grill nog even aan) en serveer met de puree en de zuurkool.
  10. P.S. de yacon wordt ook wel de appelwortel genoemd.