Skip to main content

Gekonfijte portobello met palmkool stamppot

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 400 ml olijfolie extra vierge
  • 8 stuks portobello's
  • 800 gram Frieslander aadappels
  • 500 gram koolraap
  • 300 gram palmkool

In Huis

  • 1 tl chilivlokken
  • 4 tl komijnzaad
  • 4 tl korianderzaad
  • 2 el tomtenpuree
  • 1 el zeezout
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven tot 200 graden.
  2. Zet een ovenvaste braadpan met deksel of een afdekbare ovenschaal klaar. Snij de ui in 6 parten. Pel de tenen knoflook. Doe in de pan of ovenschaal samen met de rode peper (in zijn geheel).
  3. Kneus de chilivlokken, het komijnzaad en het korianderzaad in een vijzel en voeg toe.
  4. Meng de tomatenpuree en olijfolie samen met het zeezout bij de rest.
  5. Snij de stelen van de portobello’s en leg ze met de bolle kant naar boven in het mengsel. Leg er een vel bakpapier overheen en druk een beetje aan. Doe de deksel op de pan of ovenschaal. Zet de paddenstoelen 40-45 minuten in de oven. Zet een wekker op 30 minuten zodat je ze even kan keren.
  6. Maak de puree. Schil de aardappels en koolraap en snij in blokjes. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 minuten gaar.
  7. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij in dunne reepjes. Voeg bij de bijna gare aardappels en kook nog ca. 6 minuten tot de palmkool beetgaar is en de koolraap gaar.
  8. Giet de aardappel en koolraap af en stamp tot puree met wat boter. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Haal de portobello’s na de 40-45 minuten uit de oven. Halveer ze op een snijplank en hou even apart.
  10. Haal de rode peper uit de pan. Pureer het geheel glad met een staafmixer. LET OP! Je kan (een deel van) de rode peper, zonder steeltje, mee pureren naar smaak doe steeds een stukje en proef. Leg de halve portobellos terug in de saus en serveer met de stamppot en de saus.