Skip to main content

Gekookte rijst met mozzarella, Parmezaanse kaas, salie en gerookte amandelen

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 4 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 1 snufje(s) Zout
  • 350 g Rijst
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 50 g Boter
  • 100 g Amandelen
icon package

Recept stappen

  1. Breng 3 liter water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat de rijst zachtjes 15-20 minuten koken totdat de rijst al dente is. Roer tijdens het koken af en toe door.
  2. Giet de rijst af en doe in een voorverwarmde schaal.
  3. Roer er meteen de stukjes mozzarella door, totdat de kaas draden trekt.
  4. Schep er dan de Parmezaanse kaas door en roer weer goed.
  5. Voeg de boter toe en roer weer.
  6. Hak de salie grof en voeg deze en de amandelen op het laatste toe en roer om.
  7. Serveer onmiddellijk.