Skip to main content

Gekruide bietjes met bulgursalade, gerookte makreel en harissa-yoghurtsaus

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) gerookte makreel
  • 800 g bieten
  • 500 g gemengde tomaten
  • 4 takje(s) basilicum
  • 1 stuk(s) gele paprika
  • 3 stengel(s) lente-ui

In Huis

  • 7 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) sinaasappelschil
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 cm gember + rode peper
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el bruine suiker
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak peper
  • 120 g bulgur
  • 3 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml yoghurt
  • 2 el harissa
  • naar smaak nigella zaad (of maanzaad)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg twee grote stukken bakpapier in een ovenschaal, kruislings over elkaar.
  2. Schil de bietjes heel dun. Snij ze als de bieten erg groot zijn in wiggen. Kleine bietjes kunnen in het geheel. Doe ze in een schaal samen met 6 tenen knoflook, sinaasappelschil (2 stukken schil zonder wit, met dunschiller), gember, wijn, sinaasappelsap, suiker, zeezout en peper. Meng goed en doe in de ovenschaal. Vouw het bakpapier dicht en schuif de schaal in het midden van de oven. Bak ca. 40 minuten of tot de bietjes gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  3. Maak in de tussentijd de salade. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de tomaten in kwarten en de paprika (zaad-en zaadlijsten verwijderd) in kleine stukjes. Voeg tomaatjes, paprika, lente-uitjes, basilicum, 2el citroensap en 2 el olijfolie, peper en zout toe en schep door.
  4. Maak een het sausje. Meng de yoghurt met 1el olijfolie, 1/2el citroensap en 1 teentje knoflook (geperst). Draai er de harissa door zodat er een swirl ontstaat. Bestrooi met Nigellazaad.
  5. Serveer de bietjes met de bulgursalade, de makreel en de saus.
  6. (verdere benodigdheden: bakpapier)