Skip to main content

Gekruide bloemkool uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 3 takje(s) Koriander
  • 4 filet(s) Schol

In Huis

  • 1 tl Korianderzaad
  • 1 tl Komijnzaad
  • 150 ml Olijfolie
  • 100 ml Rode wijnazijn
  • 4 tl Kerriepoeder
  • 1 el Paprikapoeder
  • Olie om te bakken
  • klont(en) Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkool in roosjes en leg op een ovenplaat.
  2. 2. Meng het korianderzaad en komijnzaad en stamp fijn in de vijzel. Meng met de olie, de wijnazijn, kerriepoeder, paprikapoeder en wat zout. Schenk deze dressing over de bloemkool en schud even goed door, zodat de bloemkool helemaal bedekt is met de dressing. Doe er wat peper uit de molen over. Zet de ovenplaat in het midden van de oven en bak tot het beetgaar is in ca. 35 minuten.
  3. 3. Hak intussen de koriander fijn.
  4. 4. Laat de bloemkool een beetje afkoelen, en strooi er de korianderblaadjes over. Serveer met gebakken schol of kip.