Skip to main content

Gekruide bloemkool uit de oven met couscous en korianderhumus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram bloemkool
  • 200 gram couscous
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 el verse munt

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 bakje hummus
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el citroensap
  • 25 g walnoten
  • 1 granaatappel
  • naar smaak zeezout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Snij de bloemkool in plakken en doe in een schaal. Pers de knoflook.
  3. Meng de ras el hanout met de knoflook en olijfolie. Schenk over de bloemkool en bestrooi met wat zout. Hussel goed om.
  4. Doe over in een grote ovenschaal en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
  5. Bereid in de tussentijd de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  6. Maak de korianderhummus door de humus de mengen met de korianderpoeder en de verse korianderblaadjes.
  7. Maak hem iets smeuïger met het citroensap en zo nodig nog een beetje water, zodat hij straks gemakkelijker te verdelen is over de bloemkool.
  8. Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met de walnoten, granaatappel en munt. Serveer met de korianderhummus en wat couscous.