Skip to main content

Gekruide bloemkoolsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • naar smaak Lente-ui

In Huis

  • Olie om te bakken
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 el Citroensap
  • 200 ml Slagroom
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan eb laat zachtjes enkele minuten bakken.
  2. 2. Snij de bloemkool in stukken en voeg ze ook in de soeppan. Voeg ook de kerriepoeder, gemberpoeder erbij en roerbak even mee.
  3. 3. Schenk de bouillon over de bloemkool en voeg het citroensap toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de bloemkool gaar is.
  4. 4. Haal de groenten uit de bouillon en pureer met een staafmixer of in de foodprocessor. Voeg beetje bij beetje zoveel bouillon toe tot een gladde, dikke soep hebt. Voeg de room toe. Warm weer door.
  5. 5. Check op peper en zout. Liefhebbers kunnen nog wat nootmuskaat toevoegen.
  6. 6. Schenk de soep in borden en garneer met wat ringetjes lente-ui.