Skip to main content

Gekruide drumsticks met geroerbakte paprika, aardappels en amsoi

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 8 stuk(s) Polderscharrelhoen drumsticks
  • 800 g Aardappelen vastkokend
  • 3 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Uien
  • 600 g Amsoi

In Huis

  • 6 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Piment
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 4 el Citroensap
  • om te bakken Olie
  • 1 el Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de olijfolie met de knoflook, de piment, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, het citroensap en flink wat peper en zout.
  3. Smeer de kippenpoten hier rondom mee in en zet 10 minuten weg.
  4. Schuif daarna in de oven voor ongeveer 30 minuten. Keer halverwege de pootjes om en bedruip met het vet en de marinade.
  5. Schil de aardappels en snij in mooie kleine dobbelsteentjes. Snij de paprika in repen en dan in vierkantjes zo groot als de aardappeltjes.
  6. Snipper de ui.
  7. Verwarm een scheut olie in een wok of braadpan (met deksel) en fruit hierin de paprikapoeder zachtjes even aan. Als het een beetje begint te bruisen, voeg je de aardappel toe. Bak een paar minuutjes en voeg dan de uien toe. Voeg als de ui zacht begint te worden de paprika toe en roer een paar minuten op hoog vuur goed om. Dek af met deksel een laat 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
  8. Was ondertussen de amsoi. Snij de stengel in stukjes en het blad in reepjes. Voeg de amsoi toe aan het aardappelmengsel. Laat de amsoi even slinken.
  9. Serveer het geroerbakte aardappelmengsel met de gekruide kipdrumsticks.
  10. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)