Gekruide gehakt pie met Marokkaanse bietensoep en sla met roodlof en venkel

Rund

  • Totale tijd 40 minuten
Marokkaanse bietensoep met een brochebol en sla met roodlof en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 800 gram rode biet
  • 1 stuks steranijs
  • 4 stuks gekruide gehaktpie (rund)
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks venkel
  • 75 gram gemengde sla
  • 10 gram bieslook
  • naar smaak crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • suiker (naar smaak)
  • 1 el mayonaise
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in een beetje olie. Zet de waterkoker aan.
  3. Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, de bouillonblokjes en de steranijs. Breng afgedekt aan de kook en kook in ca. 30 minuten gaar.
  4. Haal de pie’s uit de foliebakjes en zet op een bakplaat. Bak in de oven 18 minuten af.
  5. Meng in een slakom de azijn, mosterd, suiker, mayonaise, olijfolie extra vierge, zout en peper tot een dressing.
  6. Snij de roodlof in de lengte doormidden, verwijder eventueel het hart, en snij in halve ringen. Snij het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes. Was de gemengde sla in een slacentrifuge. Voeg alles bij de dressing (niet alles als je denkt dat je de sla niet op krijgt!). Knip een deel van de bieslook erbij en meng. Bewaar wat bieslook om de soep mee te garneren.
  7. Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Breng goed op smaak met zout en peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger van het zoet. Schep wat crème fraîche in elke kom soep. Garneer met gehakte bieslook. Serveer met de salade en de pie’s.