Skip to main content

Gekruide kip met rode linzen, paprika en komkommer raita

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kippendijfilet
  • 1 bakje(s) Kruidenmengsel
  • 200 g Linzen
  • 100 g Winterpeen
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 bakje(s) Magere kwark
  • 2 stuk(s) Bosui

In Huis

  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 2 stuk(s) Peperkorrels
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de linzen.
  2. Voeg het kruidenmengsel toe aan de kippendij, samen met 1 tl zout en flink wat peper. Zorg dat de kip goed bedekt is met het kruidenmengsel en zet even weg.
  3. Voeg zout, een laurierblaadje, 2 peperkorrels en 200 gram linzen toe aan het kokende water. Kook gaar in circa 15 minuten en laat uitlekken.
  4. Snij ondertussen de wortel in kleine blokjes. Snij de paprika door midden en dan in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snipper de uien.
  5. Verhit 4 el olie in een wok of braadpan en voeg de wortel toe. Zet het vuur flink hoog. Voeg na 2 minuten de kip toe en bak deze mooi bruin in circa 3 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook en de paprika toe en bak het geheel circa 8 minuten. Roer dan de linzen erdoorheen en warm even goed door.
  6. Rasp terwijl de kip en groenten garen een komkommer en maak deze aan met ca. 125 ml kwark, 1 fijngehakte knoflookteentje (klein), 2 stengels bosui in plakjes, 2 mespuntjes komijn, peper en zout.
  7. Tip: als je nog wat koriander in huis hebt, dan is dat lekker erbij!