Gekruide kip met rode linzen, paprika en komkommer raita
- totalTime minuten
 
    Ingrediënten
In de box
- 400 g Kippendijfilet
 - 1 bakje(s) Kruidenmengsel
 - 200 g Linzen
 - 100 g Winterpeen
 - 2 stuk(s) Puntpaprika
 - 2 stuk(s) Uien
 - 1 stuk(s) Komkommer
 - 1 bakje(s) Magere kwark
 - 2 stuk(s) Bosui
 
In Huis
- 1 blaadje(s) Laurier
 - 2 stuk(s) Peperkorrels
 - 2 teentje(s) Knoflook
 - 4 el Olie
 - 1 tl Komijnpoeder
 - naar smaak Peper
 - naar smaak Zout
 
Recept stappen
- Breng een pan met water aan de kook voor de linzen.
 - Voeg het kruidenmengsel toe aan de kippendij, samen met 1 tl zout en flink wat peper. Zorg dat de kip goed bedekt is met het kruidenmengsel en zet even weg.
 - Voeg zout, een laurierblaadje, 2 peperkorrels en 200 gram linzen toe aan het kokende water. Kook gaar in circa 15 minuten en laat uitlekken.
 - Snij ondertussen de wortel in kleine blokjes. Snij de paprika door midden en dan in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snipper de uien.
 - Verhit 4 el olie in een wok of braadpan en voeg de wortel toe. Zet het vuur flink hoog. Voeg na 2 minuten de kip toe en bak deze mooi bruin in circa 3 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook en de paprika toe en bak het geheel circa 8 minuten. Roer dan de linzen erdoorheen en warm even goed door.
 - Rasp terwijl de kip en groenten garen een komkommer en maak deze aan met ca. 125 ml kwark, 1 fijngehakte knoflookteentje (klein), 2 stengels bosui in plakjes, 2 mespuntjes komijn, peper en zout.
 - Tip: als je nog wat koriander in huis hebt, dan is dat lekker erbij!