Gekruide kippenbouten, speltpasta en paddestoelen-basilicumsaus

Kip

  • Totale tijd 45 minuten
De_Krat_20181129-10794-Gemak

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) kippendijfilet
  • 300 g spelt pasta
  • 1 krop(pen) sla
  • 1 bakje(s) champignons
  • 4 takje(s) basilicum

In Huis

  • 2 tl cayennepeper
  • 10 el olijfolie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) citroen
  • naar smaak koriander
  • 2 el boter
  • 200 ml creme fraiche
  • naar smaak parmezaanse kaas
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Maak de marinade door de cayennepeper, 4 el olijfolie, 1 teentje geperste knoflook, sap van een halve citroen, zout en peper te mengen. Smeer de kip in met de marinade. Laat ze liefst een nacht marineren, maar een dik uur kan ook. Leg de kip in een grote ovenschaal of op de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 40 minuten afhankelijk van de grote en dikte van de kip.
  3. Kook in de tussentijd de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Maak de dressing voor de sla door 1 teentje knoflook fijn te wrijven in een vijzel met wat grof zeezout. Giet er daarna 6 el olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout. Meng en laat de smaak in de olie trekken.
  5. Doe de gewassen sla in een kom. Meng met wat korianderblaadjes. Giet de dressing door een zeefje over de sla. Doe er vlak voor het serveren nog wat peper en citroensap over en schep om.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin 1 teentje geperste knoflook enkele seconden zachtjes aan. Doe de champignons erbij en bak ca. 3 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel nog 5 minuten zodat de room iets kan indikken. Roer de basilicum blaadjes erdoor.
  7. Giet de pasta goed af en meng door de paddenstoelen-basilicumsaus, bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Serveer de pasta met de kippendijen en de salade.