Skip to main content

Gekruide pompoenpuree met (vega) gehakt, pijnboompitten, koriander en quesadillas

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Pompoen
  • 1 pakje(s) Vegetarisch gehackt
  • naar smaak Korianderblad
  • naar smaak Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • naar smaak Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • tl Kaneel
  • naar smaak Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
  • 4 el Pijnboompitten
  • 4 stuk(s) Tortilla
  • 100 g Geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 C. Schil de pompoen en snij in blokjes. Leg de stukken pompoen in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olie. Bak ca. 30 minuten in de oven tot de pompoen helemaal gaar is.
  2. Doe de pompoen in de huishoudmachine en maal samen met de knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder en kaneelpoeder tot een puree. Schenk er terwijl de motor draait wat olijfolie en citroensap bij tot dat je een mooie zalfige puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.Doe in een brede lage schaal.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en strooi over de puree.
  4. Bereid het gehakt volgens gebruiksaanwijzing. Strooi over de puree. Bestrooi met vers korianderblad en druppel er nog wat olijfolie over.
  5. Maak de quesadillas. Beleg 2 tortillas met wat spinazie en bestrooi met kaas. Dek af met de overgebleven tortillas. Bak zachtjes in een droge koekenpan om en om tot de kaas gesmolten is. Snijd in puntjes en serveer bij de pompoenpuree.
  6. NB dit is ook te maken met gewoon gehakt.