Gekruide runder-hertenburger met geroosterde regenboogwortel en koolrabi-frietjes
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 400 gram runder-hertgehakt
- 8 sneetjes rogge vloerbrood
- 500 gram regenboogwortel
- 500 gram koolrabi
- 2 kropjes baby romainesla
- 2 bosjes radijs
- 2 stengels lente-ui
- 1 stuks rode ui
In Huis
- olie om te bakken
- 1 stuks ei
- 1 el paneermeel
- 4 el mayonaise
- 2 el mosterd
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in ca. 10-13 minuten.
- Snij de regenboogwortel in plakjes en snij de koolrabi in frietformaat. Leg de groenten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven voor 20 minuten.
- Meng het runder-hertgehakt met 1 eierdooier, het paneermeel, peper en zout. Maak hier vier burgertjes van. Bak ze in 4 minuten per kant gaar.
- Snij ondertussen de rode ui, radijs en lente-ui in dunne ringen. Meng de mayonaise met de mosterd en het citroensap.
- Snij acht plakken van het brood. Leg op vier helften de rund-hertenburger, een blaadje baby romainesla, rode ui, radijs en een lepel mosterdmayonaise op. Leg vervolgens de ander helften erop. Serveer met de groenten.