Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gelakte kippendij met gepofte bataat, paksoi en broccoli

Kip

  • Totale tijd minuten
Wk 46 kippendij aafje paksoiplantje broccoli nigella gepofte bataat FP

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram bataat (wit en/of oranje)
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 1.5 stronk broccoli
  • 1 stuks paksoi
  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 stuks lente-uien
  • limoensap (naar smaak)

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bataat (ongeschild) in de lengte. Leg de helften op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 35minuten.
  2. Zet water op voor de broccoli.
  3. Dep de kippendij droog. Verwarm in een wok wat olie. Bestrooi de kip met wat peper en braad rondom bruin (hoeft nog niet gaar). Doe de kip in een ovenschaaltje en zet bij de bataat in de oven. Zet de wekker op 12 minuten.
  4. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak kleine roosjes. Kook de broccoli ca. 4 minuten zodat deze nog bite heeft. LET OP! Giet niet zomaar af, je hebt het kookwater nog nodig.
  5. Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in repen en doe in een vergiet. Giet de broccoli af boven het vergiet zodat de paksoi slinkt. Leg de groenten samen op een schaal.
  6. Haal de knoflook uit de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
  7. Haal na 12 minuten de kip uit de oven, blus af met de sojasaus. Schuif nog 2 minuten terug in de oven. Voeg dan nog een flinke klont boter toe en zet nog 1 minuutje terug zodat die smelt.
  8. Giet de sojasaus met gesmolten boter over de groenten en besprenkel met een beetje limoensap. Bestrooi met de rest van de lente-ui.
  9. Serveer de bataat, met een ruime schep yoghurt erover, bij de kip en groenten.