Skip to main content

Gelakte kippendij met gepofte bataat, paksoi en broccoli

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Bataat
  • 600 g Broccoli
  • 400 g Kippendijen
  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 150 ml Volle yoghurt
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • naar smaak Limoensap
  • 1 el Nigellazaad

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Sojasaus
  • klont(en) Boter
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker yoghurt nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bataat (ongeschild) in de lengte. Leg elke helft (of 2 helftjes) op een stuk aluminiumfolie en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 25 minuten.
  3. 2. Zet water op voor de broccoli.
  4. 3. Dep de kippendij droog. Verwarm in een wok wat olie. Bestrooi de kip met wat peper en braad deze rondom bruin. Doe de kip in een ovenschaaltje en zet bij de bataat in de oven. Zet de wekker op 12 minuten.
  5. 4. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak kleine roosjes. Blancheer de broccoli ca. 4 minuten zodat deze nog bite heeft. LET OP! Giet niet zomaar af, je hebt het kookwater nog nodig.
  6. 5. Snij de paksoi en doe in een vergiet. Giet het kookwater van de broccoli over de paksoi. Leg de groenten samen op een schaal.
  7. 6. Haal de knoflook ui de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
  8. 7. Haal na 12 minuten de kip uit de oven, blus af met de sojasaus. Schuif nog 2 minuten terug in de oven zodat de sojasaus wat karamelliseert. Voeg dan nog een flinke klont boter toe en zet nog 1 minuutje terug zodat die smelt.
  9. 8. Giet de sojasaus met gesmolten boter over de groenten en besprenkel met een beetje limoensap. Bestrooi met lente-ui en nigellazaad.
  10. 9. Geef iedereen een bataatpakketje en schep er royaal yoghurt over. Serveer met de kip de groenten.