Gele curry van On Off Spices met paksoi, prei, kastanjechampignons, pinda’s en basmatirijst

  • Totale tijd minuten
Gele curry van On Off Spices met paksoi, prei, kastanjechampignons, pinda’s en basmatirijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks ui
  • 300 gram spitskool
  • 1 stuks prei
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 100 gram Gele curry van On Off Spices
  • 400 ml kokosmelk
  • 80 gram pinda's
  • 2 stronk paksoi
  • 2 el koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml water
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml gezouten water p.p.. Breng aan de kook en laat zachtjes in 25 minuten afgedekt gaar en droog koken (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en fruit zachtjes aan. Hak de knoflook en voeg toe.
  3. Snij de spitskool in reepjes, voeg toe. Kerf de prei in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg toe. Roerbak een paar minuten op hoog vuur. Draai het vuur zachter. Snij de kastanjechampignons in vieren, voeg toe.
  4. Maak een ruimte in het midden van de groenten vrij en bak de currypasta een minuutje mee. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur zacht. Laat ca. 8 minuten pruttelen.
  5. Bak de pinda’s in een droog koekenpannetje tot ze kleuren. Laat wat afkoelen tot ze weer knapperig worden.
  6. Snij het wit van de paksoi in stukken van 2 cm en het blad in reepjes. Voeg eerst alleen het wit toe. (Zie tip). Voeg het paksoiblad op het laatst toe en laat slinken.
  7. Hak de koriander fijn. Serveer de curry met de rijst. Garneer met de koriander en pinda’s.
  8. Je kan de roodlof ook door de curry doen als je geen slaatje maakt bij de pasta. Verwijder het kontje en hart, snij in ringetjes en roer tegelijk met het paksoiblad door de curry.