Skip to main content

Gemarineerd kalfsstoofvlees met couscous

Rund

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g kalfsstoofvlees
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) groene paprika

In Huis

  • 1 takje(s) rozemarijn
  • 1 bosje(s) munt
  • 3 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) spaanse peper
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 stuk(s) lente-ui
  • 400 g couscous
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Hak de rozemarijn en de muntblaadjes fijn.
  2. Maak de marinade. Meng de rozemarijn, het sap van twee limoenen, de gehakte muntblaadjes, de Spaanse peper, 1 eetlepel olijfolie, geperste knoflook, zout en peper. Schep de marinade door het kalfssvlees en zet afgedekt een nacht in de koelkast of als je geen tijd hebt minimaal 1 uur.
  3. Snipper de rode ui.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de rode uien aan tot ze zacht worden. Voeg het kalfsvlees toe en bak mee tot het begint te bruinen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe en laat meebakken tot de puree wat zoetig begint te ruiken. Voeg zoveel bouillon toe tot het vlees net onder de bouillon staat. Sluit het deksel en laat ca. 1 uur sudderen tot het kalfsvlees gaar is.
  5. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.
  6. Hak de lente uitjes. Schil de aubergine en snij in blokjes. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes.
  7. Besprenkel de aubergine en paprika met olijfolie en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster ze ca. 30 minuten in de oven.
  8. Maak de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer er vervolgens wat limoensap door. Meng met de geroosterde groenten.
  9. Serveer de couscous met het kalfsvlees en wat ringetjes lente-ui.