Skip to main content

Gemarineerde biefstuk van de grill met wortelsalade en stokbrood kruidenboter

Rund

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Biefstuk
  • 1 stukje(s) Rode ui
  • 4 takje(s) Basilicum
  • 2 takje(s) Munt
  • 600 g Wortel
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 stuk(s) Stokbrood

In Huis

  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml Rode wijnazijn
  • 50 ml Sojasaus
  • 2 el Gehakte rozemarijnblaadjes
  • 2 el Dijonmosterd
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper
  • 100 g Boter
  • 3 el Citroensap
  • mespunt Suiker
icon package

Recept stappen

  1. Haal een uur van te voren de biefstukken uit de koelkast.
  2. Hak de ui, knoflook en rozemarijn fijn. Doe samen met de olijfolie, azijn, sojasaus, mosterd, peper en zout in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Leg de biefstukken op een schaal en schenk de marinade over het vlees. Laat 3 uur in de koelkast marineren.
  4. Maak de kruidenboter. Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast. Hak de basilicum en munt heel fijn en meng met de boter. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast.
  5. Maak de wortelsalade. Schrap de worteltjes en snij ze julienne in de keukenmachine. Rasp de sjalot fijn. Meng met de 6 eetlepels olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Meng goed en schep door de wortel. Zet in de koelkast om op smaak te komen.
  6. Verhit de grillpan of BBQ. Haal de biefstukken uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Grill om en om 2 minuten aan iedere kant rosé. Afhankelijk van de dikte van de biefstukken.
  7. Serveer de biefstukken heet met een klontje kruidenboter erop. Serveer de rest van de boter met het stokbrood en de wortelsalade