Skip to main content

Gemarineerde garnalen in pittige witte wijn-pimentonsaus

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 32 stuk(s) Grote garnalen
  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui
  • 4 stukje(s) Stokbrood

In Huis

  • 100 ml Witte wijn
  • 1 el Pimenton
  • 2 el Chilipoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Zout
  • 1 tl Peper
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Bruine suiker
  • 6 el Plantaardige olie
  • Verse koriander
icon package

Recept stappen

  1. Meng de wijn met de pimenton, chilipoeder, komijnpoeder, knoflook, peper en zout tot een marinade. Doe de garnalen in de marinade. Laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  2. Haal de garnalen uit de marinade.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak ze in 3 minuten net aan gaar. Haal uit de pan en hou warm.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een andere koekenpan en bak de ui zachtjes aan. Roer er de marinade en de bruine suiker door. Laat inkoken tot een beetje kleverige saus. Doe de garnalen terug in de saus en bestrooi met wat koriander.
  5. Serveer met een stukje brood.
  6. <br> Tip: lekker met zelfgemaakte aïoli!