Skip to main content

Gemarineerde, gegrilde varkensfilet met Franse tomaten-rijstsalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 filet(s) Varkensfilet
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 10 g Peterselie
  • 3 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Ketjap manis
  • 200 g Witte rijst
  • 2 el Citroensap
  • snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng 1/4 van de olijfolie met de ketjap manis. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de filet met de marinade. Marineer ze afgedekt tijdens de bereiding van de tomaten-rijstsalade.
  2. 2. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Hak het sjalotje en de peterselie heel fijn. Meng terwijl de rijst nog heet is met het sjalotje, het grootste deel van de peterselie en de rest van de olijfolie, het citroensap, zout, peper en wat nootmuskaat. Doe op een grote platte schaal. Laat afkoelen tot lauw.
  4. 4. Snij de tomaten in heel dunne plakjes en verdeel over de rijst. Bestrooi de tomaat met zout en peper en met een beetje peterselie.
  5. 5. Verwarm de grillpan voor of steek de barbecue aan. Grill de filet in ca. 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer met de tomaten-rijstsalade.