Skip to main content

Gemarineerde kabeljauw met geroosterde bloemkool & meiraap en couscous met kruidendressing

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 2 stuks meiraap
  • 2 tl limoenrasp
  • 4 el limoensap
  • 1 bakje ras el hanout
  • 400 gram kabeljauwwammen
  • 200 gram couscous
  • 3 el dragonblaadjes
  • 3 el dille
  • 3 el peterselie

In Huis

  • om te besprenkelen olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el honing
  • 4 el (milde) olijfolie
  • om te bakken olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Gebruik ook de mooiere bladeren. Schil en snij de meiraap in partjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de knoflook (in de schil) ertussen bak in ca. 25-30 min gaar in de oven.
  3. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  4. Rasp de limoen en pers het sap. Hou de limoenrasp apart. Meng het sap met de ras el hanout, honing en (milde) olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Dep de vis droog met keukenpapier en laat marineren in de helft(!) van de dressing.
  5. Doe de couscous en een snuf zout met zoveel kokend water dat het net onder staat in een kom. Dek af en laat 10 minuten staan.
  6. Doe de rest van de dressing in een hoge maatbeker. Haal de blaadjes van de dragon en hak de dille en peterselie grof. Voeg de kruiden en pulp van de gepofte knoflook bij de dressing met nog een scheutje olijfolie. Mix met de staafmixer tot een gladde groene dressing.
  7. Verwarm olie in een koekenpan. Bak de vis in ca 6 min al omkerend net gaar.
  8. Meng de groene dressing door de couscous als deze gaar is. Voeg eventueel nog een scheut olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de couscous met de ovengroenten en kabeljauw. Bestrooi met het limoenrasp (zie tip).
  10. Meng eventueel de limoenrasp door wat yoghurt als je dat over hebt en serveer erbij.