Skip to main content

Gemarineerde kip in witte wijn met gember en kardemon

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippendijfilet
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 blaadje(s) Munt

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 25 g Cashewnoten
  • 2 el Tomatenpuree
  • 2 el Plantaardige olie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 300 g Witte rijst
  • Voor de marinade
  • 2 el Garam massala
  • 7 stuk(s) Kardemompeulen
  • 1 tl Rode pepervlokken
  • 2 cm Verse gember
  • 1 tl Zout
  • 2 el Bruine suiker
  • 1 tl Koenjit
  • 100 ml Witte wijn
icon package

Recept stappen

  1. Maak de marinade. Verwijder de kapjes van de kardemon. Doe alle ingrediënten behalve de wijn in een vijzel en wrijf tot een pasta. Meng de wijn erdoor.
  2. Snij de kippendij in tweeën. Doe de kip in een schaal en wrijf in met de pasta.
  3. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
  4. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook aan totdat ze zacht worden. Voeg de marinade en de tomatenpuree toe en roer door. Leg de stukken kip in de saus. Schenk er zoveel water bij dat de kip net aan onder staat. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken totdat de kip mooi gaar is. Roer er de yoghurt door en laat opwarmen. Controleer op zout.
  5. Bestrooi met wat cashewnoten en muntblad.
  6. Serveer met witte rijst.