Skip to main content

Gemarineerde scholfilet in tomatensaus met rijst

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 scholfilets
  • 2 uien
  • 1 tomaat

In Huis

  • 400 gram rijst
  • 3 el citroensap
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje geperste knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • bloem (naar smaak)
  • peterselie (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Spoel de scholfilets af en dep ze droog met keukenpapier. Maak een marinade van citroensap, nootmuskaat, zout, peper, gemberpoeder en knoflook. Marineer de vis 15 minuten in de marinade.
  3. Snipper de ui fijn. Snij de tomaat in blokjes. Bak de uien in wat plantaardige olie enkele minuten. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de stukjes tomaat toe en bak mee tot de tomatenpuree zoet begint te ruiken. Schenk er een glas water bij en breng aan de kook. Doe het bouillonblokje erbij en laat alles 15 minuten zachtjes inkoken tot een saus.
  4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en bak tot geslonken. Voeg op het laatst toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.
  5. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Haal de scholfilets door de bloem en bak in de hete olie tot ze bruin en gaar zijn, in ca 5 minuten.
  6. Bestrooi de scholfilets met wat fijngehakte peterselie. Giet de warme saus erover en laat nog 2 minuten zachtjes doorwarmen. Serveer met de rijst.