Skip to main content

Gemengde salade van groene asperges met rokerige paprikasaus en zachtgekookte eieren

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 800 g Groene asperges
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 1 zakje(s) Rucola
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Gerookt paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de ovengrill. Snij de paprika in twee en leg de paprika onder de grill totdat ze zwarte blazen krijgen. Verwijder het zwarte vel en snij de paprika in lange repen.
  2. 2. Pers de knoflook. Doe in de beker van de staafmixer, samen met de ontvelde paprika, olie, azijn en gerookt paprikapoeder. Mix tot een saus. Verdun zo nodig met wat water.
  3. 3. Kook de eieren ca. 4 minuten in kokend water. Laat schrikken en pel. Blancheer de asperges ca. 4 minuten tot beetgaar. Laat goed uitlekken. Snij de tomaten in stukken.
  4. 4. Meng de veldsla en rucola en leg op een grote schaal. Verdeel de asperges en de tomaten erover. Schenk de paprikasaus over de asperges. Halveer de eieren en leg erbij.
  5. Serveer met een stuk geroosterd brood