Skip to main content

Gepocheerde eieren met foolproof kervelbearnaisesaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 el Kervel
  • 7 stuk(s) Eieren
  • 2 stuk(s) Ciabatta
  • 2 Bladeren Sla

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 5 stuk(s) Witte peperkorrels
  • 200 g Boter
  • 50 ml Dragonazijn
  • 100 ml Witte wijn
  • 1 el Azijn
  • Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui, hak de kervel en kneus de peperkorrels. Smelt 200 g boter en splits 3 eieren.
  2. 2. Doe de dragonazijn, de witte wijn, de ui, de gekneusde peperkorrels en 1 eetlepel van de kervel in een pannetje. Zet op hoog vuur en breng de vloeistof aan de kook. Kook tot 2/3 in. Zeef de vloeistof en laat afkoelen.
  3. 3. Doe de vloeistof in een hoge beker voor de staafmixer. Voeg de 3 eierdooiers en een beetje zout toe. Als je nu de staafmixer op de bodem van de beker drukt, moet de vloeistof net over het ronde metaal van de staafmixer staan. Laat de staafmixer draaien en giet er beetje bij beetje voorzichtig de boter bij terwijl je de staafmixer een beetje omhoog trekt en omlaag duwt. Zo kan de boter goed mengen met de dooiers.
  4. 4. Vul een klein pannetje met ongeveer 5 cm water. Voeg de azijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het water zachtjes gaat borrelen. Breek een ei in een kommetje. Roer met een lepel een draaikolkje in het water. Zodra het draaikolkje bijna stil staat giet je het ei voorzichtig in het midden van het draaikolkje. Kook 3-4 minuten afhankelijk van de grootte van je ei. Haal het ei uit het water met een schuimspaan. Leg op een stukje keukenpapier om uit te lekken. Pocheer zo nog drie eieren.
  5. 5. Snij wat ciabatta en besmeer met boter. Beleg met wat sla en een ei. Warm de saus zo nodig nog een keer voorzichtig op. Laat hem niet koken! Schenk de saus over de eieren.