Skip to main content

Gepocheerde kabeljauw met tuinbonen en cherrytomaatjes

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram tuinbonen
  • 100 gram ui
  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • 300 gram pasta
  • 75 gram boter
  • 1 blaadje laurier
  • 500 ml visbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 1 takje gedroogde tijm
  • naar smaak citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Dop de tuinbonen en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Spoel af onder de koude kraan. Verwijder het velletje van de tuinbonen door ze voorzichtig tussen duim en wijsvinger uit het velletje te knijpen. Hou apart.
  2. Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Snipper de ui. Smelt de boter in een wijde lage pan en bak de ui en laurierblad zachtjes 5 minuten aan. Schenk de visbouillon en witte wijn erbij. Kook in tot ongeveer 4 eetlepels (bij 4 p). Verwijder het laurierblad. Roer de slagroom erdoor en laat tot ongeveer 2/3 in koken. Breng op smaak met peper en zo nodig een beetje zout.
  4. Leg de visfilets in deze saus en pocheer ongeveer 2 minuten.
  5. Halveer de cherrytomaatjes en roer samen met de tuinbonen en de tijmblaadjes door de saus. Breng verder op smaak met een beetje citroensap.
  6. Giet de pasta af. Leg de visfilets op de borden en schep er een klein beetje saus over. Roer de rest van de saus door de pasta en serveer.
  7. <br>Tip: In plaats van pasta kun je ook spaghetti maken van de courgettes. Trek 2 courgettes m.b.v. een julienne dunschiller in slierten. Leg ze in een vergiet en overgiet met kokend water.