Skip to main content

Gepofte aardappel met broccoli, yoghurtsausje en crunchy vegareepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram Aardappels (Doré)
  • 1.5 stronk broccoli
  • 400 gram vegareepjes
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • 1 klont boter
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak limoensap (mag uit flesje)
  • 2 stuks lente-ui
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en boen de aardappels schoon. Halveer de aardappels (ongeschild) in de lengte. Leg de helften op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 35 minuten.
  2. Neem 5 minuutjes pauze, of dek vast de tafel, anders ben je te snel klaar met de rest :)
  3. Zet water op voor de broccoli.
  4. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak kleine roosjes. Kook de broccoli ca. 4 minuten vanaf dat het water weer kookt, zodat deze nog bite heeft. LET OP! Giet niet zomaar af, je hebt het kookwater nog nodig.
  5. Bak de vegareepjes in wat olie op zacht vuur rondom knapperig en bruin.
  6. Giet de broccoli af in een vergiet. Verwarm een pan, doe daar de broccoli in en schep er een goede klont boter door zodat deze smelt. Meng de sojasaus en limoensap erdoor. Hou warm.
  7. Haal de knoflook uit de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
  8. Garneer de groenten met de rest van de lente-ui.
  9. Serveer de aardappel, met een ruime schep yoghurt erover, bij de vegareepjes en groenten.