Skip to main content

Gepofte bataat met paksoi, broccoli, yoghurtsausje en crunchy vegareepjes

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram bataat (wit en/of oranje)
  • 1.5 stronk broccoli
  • 1 stuks paksoi
  • 400 gram vegareepjes
  • naar smaak limoensap
  • 150 ml yoghurt
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 tenen knoflook
  • 1 klont boter
  • 2 el sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bataat (ongeschild) in de lengte. Leg de helften op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 35minuten.
  2. Neem 5 minuutjes pauze, of dek vast de tafel, anders ben je te snel klaar met de rest :)
  3. Zet water op voor de broccoli.
  4. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak kleine roosjes. Kook de broccoli ca. 4 minuten vanaf dat het water weer kookt, zodat deze nog bite heeft. LET OP! Giet niet zomaar af, je hebt het kookwater nog nodig.
  5. Bak de vegareepjes in wat olie op zacht vuur rondom knapperig en bruin.
  6. Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in repen en doe in een vergiet. Giet de broccoli af in het vergiet zodat de paksoi wat slinkt. Doe terug in de warme pan en schep een goede klont boter door de warme groenten zodat deze smelt. Meng de sojasaus en limoensap erdoor. Hou warm.
  7. Haal de knoflook uit de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
  8. Garneer de groenten met de rest van de lente-ui.
  9. Serveer de bataat, met een ruime schep yoghurt erover, bij de vegareepjes en groenten.