Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gepofte chioggiabietjes met aardappelpuree en mosterdkarbonade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram chioggia bieten
  • 4 varkenskarbonades
  • 600 gram aardappelen

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml balsamicoazijn
  • naar smaak mosterd
  • klontje boter
  • 4 el zure room
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Halveer de grote bieten, laat de kleine heel. Pel en plet de knoflook. Pak een groot stuk folie en vouw dubbel. Leg de bietjes met de knoflook in het midden van het aluminiumfolie. Bestrooi met de oregano en peper en zout. Vouw het folie omhoog en schenk er dan de olie en balsamicoazijn bij. Vouw het folie goed dicht. Bak ongeveer 50 minuten in de oven.
  3. Bestrooi de karbonades met zout en peper en besmeer met mosterd. Laat intrekken.
  4. Kook terwijl de bieten garen de aardappels gaar in water met wat zout. Giet af en doe samen met de zure room en wat zout en peper in de huishoudmachine. Draai tot een puree. Hou warm.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades om en om bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en laat nog 8-10 minuten zachtjes garen.
  6. Laat de bietjes iets afkoelen en trek het velletje er mbv je vingers af. Leg in een schaal. Schenk het kookvocht erbij en serveer bij het vlees en de aardappelpuree.