Skip to main content

Gepofte zoete aardappel met burrata en rode peper

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Zoete aardappel

In Huis

  • 1 tl Plantaardige olie
  • 1 bol(len) Burrata
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • Aluminiumfolie
  • Cocktailprikkers
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 200 °C.
  2. Besprenkel de zoete aardappel met olie.
  3. Pak de zoete aardappel in aluminiumfolie.
  4. Leg 30- 60 minuten in het midden van de oven (afhankelijk van de dikte van de zoete aardappel).
  5. Prik met een cocktailprikker om te controleren of hij gaar is.
  6. Haal uit de oven.
  7. Snijd in de lengte in aan de bovenkant.
  8. Leg een stuk burrata in de opening en bestrooi met peper en zout. Zet nog even in de oven.
  9. Tot de burrata een beetje smelt. Hak in de tussentijd de rode peper zeer fijn.
  10. Haal de zoete aardappel uit de oven en bestrooi met de rode peper.
  11. Leg op een plank en snij in vieren (bij 4p).