Skip to main content

Geroerbakte amsoi met oosterse omelet en hete ketjapsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 bosje(s) Amsoi
  • 8 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 4 el Ketjap manis
  • 2 tl Citroensap
  • 2 tl Maizena
  • 300 g Mihoen
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • naar smaak Zout
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de ketjapsaus. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de ui en de knoflook heel fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de rode peper even mee. Voeg de ketjap toe met wat citroensap en het water en laat dit 5 minuten zacht koken.
  3. Leng de maïzena aan met wat water en roer door de saus. Kook zachtjes tot de saus bindt. Zet weg tot gebruik.
  4. Stoom de amsoi enkele minuten tot beetgaar en houd warm.
  5. Bereid de mihoen volgens gebruiksaanwijzing. Klop de eieren iets los met het vijfkruidenpoeder en wat zout. Verhit de boter in een grote koekenpan ̽ (niet bruin laten worden) en giet het eiermengsel in de pan.
  6. Bak een mooie omelet. Vouw de omelet dubbel , bestrooi met peterselie en snijd hem in vier stukken.
  7. Verdeel de mihoen over vier borden en leg er wat van de amsoi op.
  8. Sprenkel de ketjapsaus er over en leg de omelet er naast.