Skip to main content

Geroerbakte biefstukreepjes in sojasaus en gestoomde paksoi met pittige dressing

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Paksoi
  • 400 g Rundersteak

In Huis

  • 2 stuk(s) Limoen
  • 1 dl Limoensap
  • 1 el Bruine suiker
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Vissaus
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 3 el Koriander (fijngehakt)
  • 1 el Plantaardige olie
  • 3 el Munt (fijngehakt)
  • 1 dl Sojasaus
  • 1 dl Oestersaus
  • 300 g Rijst (of noedels)
icon package

Recept stappen

  1. Maak de dressing voor de paksoi. Boen 1 limoen schoon en rasp de schil af op een fijne rasp. Pers de limoen(en) uit totdat er 4 eetlepels sap zijn. Pers de knoflook erboven uit.
  2. Snij de peper, koriander en munt fijn.
  3. Meng de peperstukjes, citroenrasp, suiker, vissaus, koriander en munt erdoor.
  4. Snij de schoongemaakte paksoi in reepjes, hou blad en stelen apart.
  5. Doe de stukjes steel in een stoommand.
  6. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de stelen ca. 4 minuten.
  7. Voeg het blad toe en stoom de paksoi in ca. 3 minuten verder gaar.
  8. Doe de paksoi in een schaal. Meng de dressing door de paksoi.
  9. Snij de biefstuk in reepjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes op hoog vuur 2 minuten aan.
  10. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut mee.
  11. Draai het vuur laag en schenk er de sojasaus en oestersaus bij. Schep om. Doe er het limoensap bij en serveer met de gestoomde paksoi en wat witte rijst of noedels.