Skip to main content

Geroerbakte spruitjes met gember en gevulde portebello's met ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Spruiten
  • 1 bakje(s) Paddenstoelen
  • 2 stuk(s) Aardappelen
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 takje(s) Tijm
  • 1 takje(s) Gedroogde rozemarijn

In Huis

  • 2 cm Gember
  • 4 el Ricotta
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer. Kook ca. 7 minuten voor tot beetgaar in water met wat zout. Laat uitlekken. Borstel de wortel schoon en snij in kleine blokjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in stukken. Snipper de sjalotjes. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet de portobellos in een passende ovenschaal en druppel er 1 eetlepel olie over. Bak 10 minuten voor in het midden van de oven.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook enkele seconden aan. Voeg de wortel en aardappel toe en bak 5 minuten mee of tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de paddenstoelen, rozemarijn en tijm toe en bak tot de paddenstoelen bruine randjes krijgen. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Vul de portobellos met dit mengsel en zet nog 10 minuten in de oven.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot kort aan. Voeg de gember toe en roerbak een halve minuut mee. Voeg de spruitjes toe en roerbak tot ze doorgewarmd en beetgaar zijn.
  5. <br>Tip: serveer met een eenvoudige bulgur- of rijstsalade of aardappeltjes uit de oven. Zie recept scaloppine.