Skip to main content

Gerookte makreel met kruidige Chinese kool en rijst

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Witte rijst
  • 4 filet(s) Makreel
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stuk(s) Uien

In Huis

  • naar smaak Citroen
  • 2 tl Sambal
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 2 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de rijst. De rijst moet 15 minuten koken en dan nog even staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Leg de makreel in een ovenschaal en smeer in met citroen en sambal (naar smaak, voor kinderen kan je dit weglaten).
  4. Bereid nu de groente voor. Snij de Chinese kool in de lengte doormidden, haal het hart eruit en snij in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Als de rijst bijna klaar is, zet je een wok op het vuur met wat olie en fruit daarin de specerijen heel even aan. Als de geur loskomt voeg je de ui en knoflook toe.
  6. Fruit tot de ui zacht is en voeg dan de Chinese kool toe. Roerbak deze even goed mee, zodat alles met de specerijen is bedekt.
  7. Voeg nu 2 el water toe, draai het vuur laag en laat met deksel een paar minuutjes stoven (circa 5 minuten). Maak op smaak met zout.
  8. Giet de rijst af en zet apart met deksel op de pan.
  9. Schuif ondertussen de makrelen in de oven om op te warmen. Dit duurt circa 5 minuten.
  10. Serveer de vis met de rijst en de groenten.