Skip to main content

Gerookte zalmtartaar met waterkersolie

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 el Gesnipperde sjalot
  • 250 g Gerookte zalm
  • 150 g Knolraap
  • 1 el Hangop
  • 2 el Dille (fijngehakt)
  • 30 g Waterkers
  • blaadje(s) Waterkers

In Huis

  • 2 tl Azijn
  • 1 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • snufje(s) Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Heb je geen hangop, neem dan een beetje creme fraiche of volle yoghurt.
  2. 1. Snipper de sjalot en doe in een kommetje met de helft (!) van de azijn.
  3. 2. Snij de zalm in dunne repen en dan in hele kleine stukjes. Rasp de knolraap.
  4. 3. Meng de zalm met de geraspte knolraap, mayonaise, hangop, fijngesneden dille, mosterd, zwarte peper en de sjalot in azijn. Zet koel weg tot gebruik.
  5. 4. Maak de waterkersolie. Verwijder alleen de dikste stelen van de waterkers en pureer de rest samen met de olijfolie extra vierge, de andere helft van de azijn, peper, zout naar smaak en een heel klein beetje suiker.
  6. 5. Maak met behulp van een steekring of een klein bakje 1 tartaartje per persoon. Leg een paar losse blaadjes waterkers op elk bord en leg daar een zalmtartaartje bij. Druppel er waterkersolie overheen en zet de rest van de olie op tafel.